Chcete vědět, jak o Velikonocích překvapit své hosty? Určitě potřebujete recept, který vám umožní připravit pokrm, který udělá senzaci a bude se vyjímat na velikonočním stole. Želé ve tvaru vajíčka je pro takový pokrm ideální. Rozhodně je třeba je připravit.

Velikonoční pokrmy

Tato želé ve tvaru vajíček dělám každý rok na Velikonoce. Recept mám od své babičky.

Blíží se Velikonoce, a jak víme, je to čas, který stojí za to strávit s rodinou. V České republice je zvykem, že se rodinná setkání konají o Velikonoční neděli nebo Velikonočním pondělí během svátků . Samozřejmě mluvíme o snídani nebo obědě. Proto je dobré připravit všestranné pokrmy vhodné pro obě příležitosti.

Skvělým nápadem na pokrm, který vaše hosty ohromí, je kuřecí záliv ve tvaru vejce . Vejce jsou přece symbolem Velikonoc. Určitě se podívejte, jak je připravit.

Velikonoční želé

Želé bonbony ve tvaru vajíček jsou skvělou volbou pro velikonoční svačinu . K jejich výrobě budeme potřebovat následující suroviny: – Vajíčka, které se dají vyrobit z vajíček.

Ingredience: 1:

Potřebujeme: 10 vaječných skořápek

2 kuřecí stehna

Italské

8 lžiček želatiny na 1 litr tekutiny

moje oblíbená zelenina na ozdobu

2 vejce uvařená natvrdo

2 litry vody

sůl

pepř

bobkový list

nové koření

Tato želé ve tvaru vajíček dělám každý rok na Velikonoce. Recept mám od své babičky.

Jak připravit velikonoční želé ve tvaru vajíčka?

Slepičí želé je velmi snadné vyrobit .

Nejprve oloupeme skořápky vajec, pak je omyjeme a spaříme vařící vodou, aby se zcela očistily. Vodu slijeme a skořápky necháme vychladnout.

Mezitím vložíme maso do hrnce, zalijeme ho vodou, dáme na sporák a dusíme s přidáním zeleniny a koření. Takto postupujte, dokud není maso měkké. Když se tak stane, vyjměte maso z vývaru a nechte ho vychladnout . Vývar přeceďte přes síto, přidejte želatinu a důkladně promíchejte.

Když maso vychladne, nakrájejte ho na malé kousky a opatrně ho vložte do mušlí spolu se zeleninou na ozdobu . Můžete použít například hrášek a mrkev . Vrchní část naplníme vývarem, který jsme připravili dříve, a necháme vychladnout. Oloupejte je jako vejce.

Takto připravený kuřecí záliv bude jistě hitem na velikonočním stole.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *