Chcete vědět, jak o Velikonocích překvapit své hosty? Určitě potřebujete recept, který vám umožní připravit pokrm, který udělá senzaci a bude se vyjímat na velikonočním stole. Želé ve tvaru vajíčka je pro takový pokrm ideální. Rozhodně je třeba je připravit.
Velikonoční pokrmy
Blíží se Velikonoce, a jak víme, je to čas, který stojí za to strávit s rodinou. V České republice je zvykem, že se rodinná setkání konají o Velikonoční neděli nebo Velikonočním pondělí během svátků . Samozřejmě mluvíme o snídani nebo obědě. Proto je dobré připravit všestranné pokrmy vhodné pro obě příležitosti.
Skvělým nápadem na pokrm, který vaše hosty ohromí, je kuřecí záliv ve tvaru vejce . Vejce jsou přece symbolem Velikonoc. Určitě se podívejte, jak je připravit.
Velikonoční želé
Želé bonbony ve tvaru vajíček jsou skvělou volbou pro velikonoční svačinu . K jejich výrobě budeme potřebovat následující suroviny: – Vajíčka, které se dají vyrobit z vajíček.
Ingredience: 1:
Potřebujeme: 10 vaječných skořápek
2 kuřecí stehna
Italské
8 lžiček želatiny na 1 litr tekutiny
moje oblíbená zelenina na ozdobu
2 vejce uvařená natvrdo
2 litry vody
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
Jak připravit velikonoční želé ve tvaru vajíčka?
Slepičí želé je velmi snadné vyrobit .
Nejprve oloupeme skořápky vajec, pak je omyjeme a spaříme vařící vodou, aby se zcela očistily. Vodu slijeme a skořápky necháme vychladnout.
Mezitím vložíme maso do hrnce, zalijeme ho vodou, dáme na sporák a dusíme s přidáním zeleniny a koření. Takto postupujte, dokud není maso měkké. Když se tak stane, vyjměte maso z vývaru a nechte ho vychladnout . Vývar přeceďte přes síto, přidejte želatinu a důkladně promíchejte.
Když maso vychladne, nakrájejte ho na malé kousky a opatrně ho vložte do mušlí spolu se zeleninou na ozdobu . Můžete použít například hrášek a mrkev . Vrchní část naplníme vývarem, který jsme připravili dříve, a necháme vychladnout. Oloupejte je jako vejce.
Takto připravený kuřecí záliv bude jistě hitem na velikonočním stole.
0 komentářů