V české kuchyni jsou vařené brambory oblíbenou přílohou, často vařenou v osolené vodě. Existuje však mnohem zajímavější způsob, který možná ještě neznáte. Je to skutečný gastronomický objev

Proč brambory často působí mdle?

V našem běžném jídelníčku mají brambory často jednotvárnou chuť. Jsme na ně zvyklí a dobře se hodí k různým pokrmům. Někdy to ale chce změnu. Proč neexperimentovat se známými chutěmi?

Brambory nevařte ve vodě, ale v tomto - vstřebají všechnu blahodárnost: tohle vědí tajní kuchaři.

Tajemství chuťově výrazných brambor: masový vývar

Ukázalo se, že existuje jednoduchá technika, jak udělat vařené brambory chuťově výraznější a výživnější. Místo obyčejné vody se solí použijte masový vývar, například z kuřete. Ten nejenže obohatí chuť brambor, ale také jim dodá užitečné látky.

Jak správně uvařit kuřecí vývar?

Nejprve si připravte aromatický kuřecí vývar. Vezměte kuřecí jatečně upravené tělo nebo celé kuře, přidejte kořínky, bylinky a koření podle své chuti. Tradičně sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Vývar vařte na mírném ohni, aby byl bohatý a chutný.

Vaření brambor v masovém vývaru

Když je vývar hotový, vložte do něj oloupané a nakrájené brambory. Doba vaření závisí na velikosti kousků, ale v průměru trvá asi 20 minut. Brambory nasají chuť vývaru a výsledek vás příjemně překvapí.

Výhody vaření brambor ve vývaru

Tato metoda má mnoho kladů. Zaprvé budete mít vždy po ruce chutný vývar, který lze použít pro další pokrmy. Zadruhé, brambory budou aromatičtější a bohatší. A konečně ušetříte čas a energii, protože vývar nemusíte vařit zvlášť.

Nápady na pokrmy z bramborového vývaru

Brambory nevařte ve vodě, ale v tomto - vstřebají všechnu blahodárnost: tohle vědí tajní kuchaři.

Část vývaru slijte a použijte ho na přípravu polévky. Přidejte čerstvou zeleninu nakrájenou na malé kousky a trochu nudlí nebo vajec. Chutná a výživná polévka je hotová!

Osmahněte cibuli, zalijte ji vývarem, přidejte papriku a další koření podle chuti. Přiveďte k varu, přidejte kousek másla a mouku rozředěnou v mléce. Omáčka je hotová!

Lahodné brambory: snadné a zdravé

Zkuste uvařit brambory v masovém vývaru a budete překvapeni, jak to může změnit vaši představu o známé příloze. Tento způsob nejenže zlepšuje chuť brambor, ale také otevírá nové možnosti při vaření. Dobrou chuť.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *