Příprava dezertu nemusí vždy vyžadovat spoustu ingrediencí. Stačí dva produkty každodenní spotřeby a můžete si připravit lahodné jahodové dobroty na jaro.
Duben je obzvláště ve znamení velkého návratu jahod na pulty našich supermarketů. Jsou rozhodně sladké i slané. A abychom zvýraznili jejich chuť a co nejlépe je využili, mnozí z nás je připravují na nejrůznější způsoby.
Kompoty, saláty, koláče, koktejly nebo dokonce koláče, jahody jsou součástí všech našich gurmánských přání, a to jak sladkých, tak někdy i slaných . Toto ovoce samo o sobě ztělesňuje začátek jara. A aby vás právě teď potěšila, vytvořila autorka obsahu Coeurtiss recept z pouhých dvou ingrediencí, který obsahuje tuto známou odrůdu .
Jak jsme již řekli, jahody lze připravit na mnoho různých způsobů. Influencer už například vyzkoušel jahodové muffiny. V novém příspěvku na Instagramu se však zaměřila na každodenní dezerty. Mladá žena proto navrhuje, že toto červené ovoce můžete recyklovat v podobě jogurtu.
V kombinaci s jednou neuvěřitelně jemnou ingrediencí se jahody promění v dezert, který je stejně jednoduchý jako chutný. Není to nikdo jiný než mascarpone . Obvykle ho přidáváme do receptu na tiramisu, aby tento pokrm získal charakteristickou krémovou konzistenci.
Ingredience
- Mascarpone
- Čerstvé jahody
Postup přípravy receptu na lahodný jahodový jogurt
Začněte omytím a oloupáním čerstvých jahod, poté je zvažte.
Poté je důkladně promíchejte s mascarpone, přičemž použijte přibližně polovinu hmotnosti jahod. Například na 400 g jahod přidejte 200 g mascarpone.
Získáte jemný, aromatický a přirozeně sladký krém.
Tuto směs nalijte do malých skleniček nebo vermic a poté je vložte do lednice alespoň na dvě hodiny, aby struktura mírně ztuhla a chutě se plně rozvinuly.
Pokud chcete, můžete přidat trochu citronové šťávy, abyste dodali kyselost, nebo trochu cukru na oslazení, ale to je zcela dobrovolné.
0 komentářů