Dort Malý princ je nádherná kombinace čokoládového piškotu s čokoládovým krémem strachatella a želé třešněmi.

Čokoládový dort je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu.

Přidáním másla se chuť a vůně těsta nezmění.

Kujawski 3 Grains je směs řepkového, lněného a dýňového oleje s vysokým bodem zakouření, která je ideální pro smažení, pečení a vaření. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega-3 a vitaminy E a K.

Dort Malý princ

Ideální na smažení palačinek a jako přísada do muffinů (zejména banánových) a koláčů.

Strachatella krém je sladký, čokoládový, se spoustou strouhané čokolády. Výborně se hodí k čokoládovému dortu.

Vrchní vrstvu tvoří lehce nakyslé želé s višněmi, které skvěle doplňuje a oživuje chuť celého dortu.

Dort je ideální nejen pro nedělní rodinnou oslavu, ale i pro nadcházející svátky nebo narozeniny.

DORT MALÉHO PRINCE

SUROVINY:

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

  • 130 g cukru
  • 50 ml vody pokojové teploty
  • 100 ml másla Kujawski 3 zrnka
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 vejce (velikost L) při pokojové teplotě
  • 150 g mouky na pečení
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

KRÉM STRACHATELLA

  • 500 ml 30% šlehačky
  • 4 plné lžíce čokoládového krému
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžičky želatiny
  • 1/4 šálku vody

TŘEŠŇOVÁ VRSTVA

  • 2 třešňová želé
  • 600 ml horké vody
  • cca 300 g mražených nebo čerstvých třešní
  • Dort Malý princ

PŘÍPRAVA:

Vyložte formu o rozměrech 23 x 23 cm pečicím papírem. Pokud chcete recept připravit pro velkou formu o rozměrech 25 x 35 cm, jednoduše zdvojnásobte množství ingrediencí.

Želé naplňte horkou vodou, promíchejte a nechte vychladnout.

Mražené třešně rozmrazte a opatrně z nich slijte přebytečnou šťávu.

Do hrnce nasypte cukr, přidejte vodu, máslo a kakao. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se přísady nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Vejce šlehejte tak dlouho, dokud se neudělají hrudky (asi 5-8 minut). Poté přidejte vychladlou čokoládovou směs a chvíli míchejte metličkou nebo mixérem. Přímo do mísy prosejeme suché přísady, přidáme špetku soli a na nízkých otáčkách mícháme dohladka.

Těsto nalijte do formy a pečte při 175 ºC asi 10 minut. 25-30 minut, dokud není tzv. suché.

Čokoládu nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte stranou. Želatinu naplňte vodou a nechte několik minut nabobtnat. Ohřejeme v mikrovlnné troubě, promícháme a necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme do zhoustnutí, poté přidáme prosátý moučkový cukr a čokoládový krém. Míchejte do hladka a pak tenkým pramínkem vlijte želatinu pokojové teploty. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu a lžící mícháme dohladka.

Lžící naneste krém na čokoládový dort a uhlaďte ho. Na krém položte třešně a vrch dortu potřete ztuhlým želé. Připravený moučník dejte na noc do lednice. Dobrou chuť.

Kategorie: Recepty a nápoje

0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *