Čím déle je červená ryba v marinádě, tím je slanější.

Červená ryba s pomerančem

Ingredients:

  • 1 pomeranč;
  • 50-70 g hrubé mořské soli;
  • pět-šest hřebíčků.
  • Dva způsoby domácího solení červených ryb - pomerančem nebo medem a růžovým pepřem

Příprava

  1. Polovinu pomeranče nakrájejte na kolečka.
  2. Z druhé poloviny vymačkejte šťávu a přelijte jí filé.
  3. Rozložte hřebíčky a zasypte je solí.
  4. Na sůl položte plátky pomeranče.
  5. Filé zabalte do pergamenu.
  6. Rybu vložte pod lis kůží dolů a dejte na 8-12 hodin do chladničky.

Červená ryba s medem a růžovým pepřem

Ingredience: 

  • Med: 2 lžíce medu;
  • 3 lžíce jemné soli;
  • 50 g růžového pepře.
  • Dva způsoby domácího solení červených ryb - pomerančem nebo medem a růžovým pepřem

Příprava:

  1. Smíchejte med se solí.
  2. Směsí potřete rybí filety.
  3. Navrch posypeme růžovým pepřem.
  4. Zabalte do pergamenu.
  5. Vložte pod lis a dejte na 8-12 hodin do chladničky.

Poznámka: čím déle bude solení trvat, tím slanější bude ryba. Pokud ji máte rádi lehce osolenou, zkraťte dobu, ale nezapomeňte použít chované a mražené ryby.

Kategorie: Recepty a nápoje

0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *