Čím déle je červená ryba v marinádě, tím je slanější.
Červená ryba s pomerančem
Ingredients:
- 1 pomeranč;
- 50-70 g hrubé mořské soli;
- pět-šest hřebíčků.
Příprava
- Polovinu pomeranče nakrájejte na kolečka.
- Z druhé poloviny vymačkejte šťávu a přelijte jí filé.
- Rozložte hřebíčky a zasypte je solí.
- Na sůl položte plátky pomeranče.
- Filé zabalte do pergamenu.
- Rybu vložte pod lis kůží dolů a dejte na 8-12 hodin do chladničky.
Červená ryba s medem a růžovým pepřem
Ingredience:
- Med: 2 lžíce medu;
- 3 lžíce jemné soli;
- 50 g růžového pepře.
Příprava:
- Smíchejte med se solí.
- Směsí potřete rybí filety.
- Navrch posypeme růžovým pepřem.
- Zabalte do pergamenu.
- Vložte pod lis a dejte na 8-12 hodin do chladničky.
Poznámka: čím déle bude solení trvat, tím slanější bude ryba. Pokud ji máte rádi lehce osolenou, zkraťte dobu, ale nezapomeňte použít chované a mražené ryby.
0 komentářů