Sníte o angreštu velikosti velké švestky? Je to zcela reálné – a bez chemie. Tajemství je jednoduché: přírodní prostředek na bázi dostupných produktů pomáhá nejen zvýšit úrodu, ale také keře učinit zdravějšími a silnějšími. Hlavní je ošetřovat rostliny ve správný čas a dodržovat poměry.

Angrešt

Jak vypěstovat angrešt velikosti švestky - jednoduchý recept na silné krmení

Kvetení angreštu je jedním z nejdůležitějších období. V tomto období rostlina potřebuje především podporu a správně zvolené hnojivo přímo ovlivňuje kvalitu a velikost budoucích plodů.

Chemická hnojiva mají často krátkodobý účinek, zatímco přírodní složení působí jinak. Směs na bázi běžných potravinářských produktů aktivuje přirozené procesy růstu a obrany.

K přípravě takového účinného hnojiva budete potřebovat pouze tři složky:

  • litr teplé vody;
  • čajovou lžičku sušeného droždí;
  • lžíci cukru.

Roztok je třeba nechat na teplém místě dva dny a občas ho promíchat. Během této doby kvasinky „ožijí“ a začne kvašení. Poté se směs zředí vodou v poměru 1:5 – je důležité, aby se nespálily kořeny rostliny.

Angrešt zalévejte raději brzy ráno nebo po západu slunce. Pod každý keř je třeba nalít dva litry roztoku. Takové hnojení nasytí půdu užitečnými mikroorganismy, které aktivují růst keřů a posilují jejich imunitu.

Již týden po ošetření jsou keře pokryty novými výhonky a vaječníky jsou husté a početné. Plody jsou plné šťávy a den ode dne se zvětšují.

Pro další ochranu keřů před chorobami lze do kvasu přidat půl čajové lžičky jódu. Tento jednoduchý prostředek působí jako přírodní antiseptikum a zabraňuje výskytu moučnaté plísně a skvrnitosti.

Jak vypěstovat angrešt velikosti švestky - jednoduchý recept na silné krmení

Hnojení se provádí třikrát za sezónu:

  • před květem;
  • během tvorby vaječníků;
  • bezprostředně po sklizni.

Tento postup nejen zvyšuje výnos, ale také činí angrešt odolným vůči teplotním výkyvům a škůdcům.

Výsledek je působivý: bobule jsou velké, masité, s bohatou chutí. I při dlouhodobém skladování zůstávají pevné a zachovávají si chuť léta.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *