Zapomeňte jednou provždy na padající, ploché cheesecaky. Tento jednoduchý, levný a přírodní doplněk zajistí, že váš koláč vyjede z trouby křehký jako obláček.

Cheesecake nadýchaný jako obláček

Nalijte do tvarohové směsi. Těsto bude stoupat vysoko, bude nadýchané jako obláček a nebude padat.

Cheesecake je nezbytnou součástí slavnostní tabule. Abyste si mohli vychutnat jeho dokonalou konzistenci, musíte znát několik triků. Tradičně se do sýrové hmoty přidává pudink nebo mascarpone, ale existuje ještě jedna přísada, díky níž bude cheesecake výjimečně vzdušný.

Cheesecake je dort, který lze připravit na mnoho různých způsobů. Mezi oblíbené verze patří studený cheesecake, vídeňský cheesecake, newyorský cheesecake, japonský cheesecake a krakovský cheesecake s charakteristickým mřížkovým vzorem a hustou hmotou. Nejoblíbenější je však ten tradiční. Nejlepší sýr na cheesecake je tučný tvaroh, strouhaný nejméně dvakrát. Vhodný je i tvaroh z kbelíku, ale je třeba věnovat pozornost jeho složení. Přidání malého množství bramborové mouky do tvarohové hmoty pomáhá stabilizovat strukturu těsta a zabraňuje jeho vypadávání.

Jak na to, aby tvarohový koláč nepadal?

Aby se cheesecake ukázal jako svěží a sametový, je nejdůležitější přidat do sýrové hmoty šlehačku. Díky této úpravě se dort po upečení stane neobyčejně vlhkým a jemným. Důležité je vyšlehat smetanu do husté konzistence a poté ji pečlivě smíchat s ostatními ingrediencemi, aby neztratila svůj objem. Dodá mu chuť, lehkost a svěžest. Nezapomeňte ji nejprve uložit do chladničky, jinak se může stát, že se nevyšlehá.

Tipy pro pečení cheesecaku

Nalijte do tvarohové směsi. Těsto bude stoupat vysoko, bude nadýchané jako obláček a nebude padat.

Aby se dort dokonale povedl, vyplatí se věnovat pozornost ještě několika detailům. Pozornost věnujte teplotě nejen při pečení. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Tak se budou lépe míchat a sýrová hmota bude homogenní. Vyvarujte se přílišného promíchání sýrové směsi, zejména po přidání ušlehaných bílků a šlehačky.

Po upečení nevyndávejte cheesecake z trouby ihned. Nechte ho vychladnout s mírně pootevřenými dvířky a poté při pokojové teplotě. Náhlá změna teploty může způsobit odpadnutí těsta. Klíčem k úspěšnému cheesecaku je trpělivost, klid a osvědčený recept.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *