Co se přidává do plněných vajec? Překvapte své blízké svačinkou, která je nejen chutná, ale také krásná a okamžitě upoutá jejich pozornost. To vše díky své jedinečné, zářivé barvě, kterou umocňuje zdravá přísada.
Není žádným tajemstvím, že velikonočnímu stolu dominují vajíčka. Nejčastěji je podáváme natvrdo, tedy vařená. Zvláště proto, že v této podobě se žehnají při návštěvě kostela. Pokud však chcete své blízké překvapit a kromě tradiční verze jim naservírovat i trochu rafinovanější variantu, která je navíc snadná na přípravu, zvolte plněná vejce. Potěší nejen svou chutí, ale i barvou a vzhledem.
Co přidáváte do plněných vajec vy? Tento přídavek jim dodá neobyčejnou barvu i chuť.
Existuje mnoho receptů na plněná vejce, z nichž mnohé jsou založeny na použití majonézy, křenu, šunky, sušených rajčat nebo paprik. Nechybí ani možnosti s lososem. Pokud však chcete získat ohromující chuť a zároveň zajímavou (a jedlou!) dekoraci stolu, přidejte červenou řepu v kombinaci se slanou chutí sýra feta. Vejce uvařená natvrdo se tradičně odkládají stranou. Co budete potřebovat?
Ingredients:
- 8 vajec,
- 2 malé červené řepy,
- 250 g sýra feta,
- 2 středně velké červené cibule,
- 2-3 lžíce majonézy,
- pepř podle chuti.
Jak uvařit plněná vejce majonézou? Recept krok za krokem
Příprava plněných vajec s hustou růžovou náplní je velmi jednoduchá. Začněte přípravou červené řepy. Je důležité, aby byly po vyjmutí z hrnce na dotek měkké. Když jsou hotové, dejte je stranou vychladnout, zatímco budete vařit vejce natvrdo .
- Vejce uvařená natvrdo oloupejte, rozkrojte je napůl a vyjměte žloutky.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli.
- Do mísy dejte oloupanou řepu, sýr feta, žloutky, cibuli a majonézu. Podle chuti přidejte špetku pepře a vše rozmixujte dohladka.
- Přeneste růžovou směs do cukrářského sáčku nebo speciální injekční stříkačky a vytlačte ji na každou z polovin vajec, kde by měly být žloutky. Podávejte ozdobené zelenou cibulkou nebo koprem. Dobrou chuť!
0 komentářů