K přípravě roztoku budete kromě hořčice potřebovat mýdlo a vodu.
Chránit úrodu před slimáky, mšicemi, třásněnkami, molicí jablečnou a dalšími škůdci lze s pomocí hořčičného prášku.
„Pokud hledáte ekologickou alternativu k chemickým přípravkům, může být obyčejná hořčice vaším věrným spojencem v boji proti škůdcům,“ píše se v článku. – Hořčičný prášek je levným a účinným prostředkem pro boj s mnoha škůdci. Bude užitečný zejména pro ty dachaře, kteří na pozemku nepoužívají chemické prostředky“.
Tento přírodní prostředek má význam zejména pro ochranu jahod, zelí, paprik, rajčat a bobulových keřů.
Složení:
- Složení: 100 g suchého hořčičného prášku;
- 10 litrů horké vody;
- 50 g tekutého mýdla (přírodního nebo pracího).
Příprava:
- Rozpusťte prášek v horké vodě, důkladně promíchejte. Nechte louhovat 10-12 hodin.
- Přidejte mýdlo – pomůže nálevu lépe přilnout k listům.
- Roztok přeceďte přes gázu nebo sítko.
- Roztok nalijte do rozprašovače.
Jak správně používat připravený roztok hořčice
Pro ochranu jabloní před škůdci ošetřujte zahradu jednou za 20 dní. Rajčata, zelí a papriky – při výskytu prvních příznaků škůdců nebo preventivně jednou za čtrnáct dní. Nejlépe je ošetřovat za suchého bezvětrného počasí ráno nebo večer.
0 komentářů