K přípravě roztoku budete kromě hořčice potřebovat mýdlo a vodu.

Chránit úrodu před slimáky, mšicemi, třásněnkami, molicí jablečnou a dalšími škůdci lze s pomocí hořčičného prášku.

Rozpusťte tento levný, ale účinný prášek ve vodě a chraňte své plodiny před škůdci bez použití chemických látek.

 

„Pokud hledáte ekologickou alternativu k chemickým přípravkům, může být obyčejná hořčice vaším věrným spojencem v boji proti škůdcům,“ píše se v článku. – Hořčičný prášek je levným a účinným prostředkem pro boj s mnoha škůdci. Bude užitečný zejména pro ty dachaře, kteří na pozemku nepoužívají chemické prostředky“.

Tento přírodní prostředek má význam zejména pro ochranu jahod, zelí, paprik, rajčat a bobulových keřů.

Složení:

  • Složení: 100 g suchého hořčičného prášku;
  • 10 litrů horké vody;
  • 50 g tekutého mýdla (přírodního nebo pracího).

Příprava:

  1. Rozpusťte prášek v horké vodě, důkladně promíchejte. Nechte louhovat 10-12 hodin.
  2. Přidejte mýdlo – pomůže nálevu lépe přilnout k listům.
  3. Roztok přeceďte přes gázu nebo sítko.
  4. Roztok nalijte do rozprašovače.Rozpusťte tento levný, ale účinný prášek ve vodě a chraňte své plodiny před škůdci bez použití chemických látek.

Jak správně používat připravený roztok hořčice

Pro ochranu jabloní před škůdci ošetřujte zahradu jednou za 20 dní. Rajčata, zelí a papriky – při výskytu prvních příznaků škůdců nebo preventivně jednou za čtrnáct dní. Nejlépe je ošetřovat za suchého bezvětrného počasí ráno nebo večer.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *