Velikonoce se blíží a s nimi můžeme pomalu začít plánovat, jaké dobroty se rozhodneme připravit k rodinné večeři nebo velikonoční snídani. Receptů na tyto tradiční i neotřelé pokrmy je mnoho. Co třeba velikonoční kulich bez vajec, mléka a másla?

Velikonoční pokrmy

Tohle je nejlepší velikonoční těsto, jaké jsem kdy jedla. Neobsahuje vejce ani mléko.

Velikonoce jsou kouzelným obdobím. Je to ideální příležitost sejít se s rodinou a strávit den v dobré atmosféře a okouzlujícím klimatu . K tomu jistě přispěje i výzdoba, která hraje klíčovou roli. Stojí za to připravit si různé barevné kraslice, které ozdobí velikonoční stůl. Nejdůležitější jsou samozřejmě pokrmy, které na něj budou patřit. Co se vyplatí připravit?

Mezi tradiční pokrmy patří plněná vejce, paštika, bigos, masový sortiment a polévka . Kromě toho jsou tu také koláče, jako je jablečný koláč, tvarohový koláč, mazurek nebo velikonoční babka. Tento poslední koláč lze připravit bez přidání vajec nebo mléka. Věděli jste o tom? Pokud ne, určitě tento recept vyzkoušejte, nebudete zklamaní.

Velikonoční babka na svátky

Velikonoční babka je základní pečivo, které nesmí chybět na svátečním stole. K přípravě budeme potřebovat následující suroviny.

Ingredience: 

1,5 hrnku pšeničné mouky

1 hrnek cukru

1 lžička jedlé sody

½ lžičky soli

1 lžička bílého octa

5 lžic rostlinného oleje

1 šálek vody

2 lžičky vanilkového extraktu

Tohle je nejlepší velikonoční těsto, jaké jsem kdy jedla. Neobsahuje vejce ani mléko.

Jak připravit inovativní velikonoční kulich?

Nápad na velikonoční kulich bez vajec a mléka je jistě velmi kreativní.

Nejprve vymažte formu na pečení o rozměrech 20×20 cm olejem , přidejte mouku, jedlou sodu, cukr a sůl. Všechny ingredience smíchejte dohromady. Další krok je velmi důležitý.

Do smíchaných suchých ingrediencí udělejte tři výrazné důlky. Dva menší a jeden větší . Do menších důlků nalijte ocet a vanilkový extrakt. Do většího přidejte olej. Vše zalijte vodou a vidličkou promíchejte dohladka.

Koláč pečte v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu 35 minut.

Připravené velikonoční těsto ozdobte moučkovým cukrem a vychutnejte si jeho chuť.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *