Velikonoční vajíčka jsou nedílnou součástí Velikonoc. Díky nim vytvářejí neuvěřitelně kouzelnou vánoční atmosféru, do které se snadno vcítíte. Jak tedy vajíčka ozdobit, aby byla příjemná na pohled a poutala pozornost? Vyzkoušejte trik s červeným zelím.

Velikonoční vajíčka jsou symbolem Velikonoc.

Zapomeňte na cibulové slupky. Na barvení velikonočních vajíček je lepší použít něco jiného.

Velikonoční vajíčka jsou známá a vytvářená po celé České republice, stejně jako v mnoha dalších zemích. Jedná se o velikonoční tradici, která vznikla před mnoha lety. Po celou tuto dobu se neustále posilovala a přetrvala až do dnešních dnů, díky čemuž můžeme na velikonočních stolech nejčastěji najít obarvená vajíčka.

Existuje mnoho způsobů, jak vytvořit krásná velikonoční vajíčka. Můžeme je jednoduše obarvit nebo vytvořit krásné vzory, které budou vypadat úžasně. Dobrou možností je použít k jejich výrobě kurkumu, která dodá vajíčkům krásnou žlutou barvu . Další zajímavou možností je použít červené zelí. Právě tuto metodu vám chceme představit. Určitě ji vyzkoušejte.

Velikonoční vajíčka z červeného zelí

Ukazuje se, že červené zelí je užitečné jen v kuchyni . S jeho pomocí si můžete vyrobit velikonoční vajíčka krásné barvy. K jejich přípravě budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredients:

Potřebujeme: 10 vajec

1 kg červeného zelí

2 litry vody

1 polévková lžíce soli

2 lžíce octa

1 lžička oleje

Zapomeňte na cibulové slupky. Na barvení velikonočních vajíček je lepší použít něco jiného.

Krásná velikonoční vajíčka

Velikonoční vajíčka z červeného zelí jsou velmi kreativním nápadem na výzdobu.

Nejprve nadrobno nakrájejte červené zelí, vložte ho do hrnce a zalijte vodou. Poté omyjte vajíčka octem a vložte je mezi zelí a vodu. Zalijeme je také zbylým octem. Hrnec postavte na střední teplotu a vařte asi 10-15 minut .

Po uplynutí této doby vypněte plotýnku, pánev vyjměte a odstavte. V této marinádě lze vejce nechat až 24 hodin . Záleží na tom, jakou barvu velikonočních vajíček chceme, takže se vyplatí to čas od času zkontrolovat. Čím déle je v marinádě necháme, tím budou tmavší.

Po uplynutí této doby vejce z marinády vyjmeme, osušíme je papírovou utěrkou a poté je potřeme olejem, aby získala výrazný lesk.

Takto připravená velikonoční vajíčka jistě vzbudí na velikonočním stole senzaci.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *