Sladkosti, které vám jen prospějí.
Ne všechny sladkosti jsou pro tělo škodlivé. Existují i takové, ze kterých plyne mnoho výhod. O všech nuancích vyprávěla …
Jako dezert je užitečné jíst jablka, banány, bobuloviny. Jsou sladké a je v nich spousta vitaminů. Do domácích dezertů by se měly přidávat sultánky – mají hodně draslíku, který posiluje srdce a cévy, je v nich vláknina, která má vliv na zlepšení trávení, a také železo – dobrý preventivní prostředek proti chudokrevnosti.
Zřeknutí se cukru po padesátce může mít pozitivní vliv na zdraví. Zlepší se stav srdce a cév a kůže, normalizuje se krevní tlak a stabilizuje se hladina cukru v krvi. Mozek bude lépe pracovat a zvýší se koncentrace.
Do svého jídelníčku můžete zařadit dezerty, které neobsahují cukr. Užitečné jsou marshmallow na agar-agaru (vyrábí se z mořských řas), ovocné saláty s ořechy, hořká čokoláda, müsli tyčinky bez cukru, domácí jogurt, do kterého můžete přidat ovoce a bobuloviny.
Halva je velmi užitečná – složky v jejím složení mají dobrý vliv na srdce a cévy, dodávají příliv energie, zlepšují stav zubů a kostí. Obsahuje vitamin B, který pomáhá posilovat nervový systém.
0 komentářů