Už teď sníme o tom, jak budeme jíst lahodné jahody z vlastní zahrádky nebo balkonu. Aby tyto sny nezůstaly jen bláhovými představami, musíme jednat hned. Pokud budete jahody zalévat tímto způsobem, budou hojné.
Jahody se budou pod tíhou plodů ohýbat.
Jaro je na zahradě klíčovým obdobím. Pokud v tomto období dbáme na správné „krmení“ našich rostlin, v následujících měsících nám poděkují. Totéž platí i pro pěstování jahod. Abychom se mohli těšit z bohaté úrody, vyplatí se již nyní použít domácí hnojivo, které rostlinám dodá potřebné živiny.
Jahody rostou nejlépe v lehké, na humus bohaté, vlhké půdě a na slunném, dobře osvětleném místě. Vyplatí se zajistit pravidelnou zálivku a používat domácí hnojivo. K jeho přípravě budou potřeba tyto ingredience: litr teplé vody, lžíce kávové sedliny, sedm gramů sušených kvasnic, lžíce dřevěného popela a lžíce cukru.
Domácí hnojivo pro jahody. Zde je návod na jeho přípravu
Smíchejte všechny ingredience a nechte je tři hodiny působit. Poté nařeďte v poměru 1:10, tj. 100 ml kondicionéru na litr vody. Takto připravené hnojivo používáme na jahody na jaře, kterým dodá energii pro bohaté kvetení a tvorbu plodů.
Dalším způsobem je použití kvasnic obsažených v chlebu, které okyselují půdu. Chlebové hnojivo vyrobíte tak, že starý suchý chléb zalijete vodou a necháte 6-10 dní kvasit. Poté roztok zřeďte vodou v poměru 1:10.
Nezapomeňme na mulčování, které spočívá v rozprostření mezi záhony předem připraveného mulče. Ten zabraňuje růstu plevelů a navíc zpevňuje půdu, zabraňuje nadměrnému zahřívání a odpařování.
0 komentářů